kleinschalig

DICHT BIJ DE NATUUR

Robiniapark is een kleinschalig vakantiepark aan de rand van Szólád in midden-west Hongarije. Het vakantiepark, een Nederlands initiatief, bevindt zich op ca. driehonderd meter van het centrum van het dorp. Doordat het op een heuvel ligt en grenst aan akkers, wijngaarden en bossen, lijkt het op een flinke afstand van de bewoonde wereld te zijn. Het terrein stond geregistreerd als bos met vooral acacia’s en notenbomen. Dit natuurlijke karakter van het terrein is zoveel mogelijk intact gelaten.

MEER OVER DE OMGEVING

LEUKE WEETJES VOOR HET HOOGSEIZOEN

KAMPVUUR

IMG_3130

Iedere avond kan er een gezellig kampvuur gemaakt worden.

GOULASH ETEN

goulash-eten

Regelmatig maken we goulash op het park en mag iedereen mee-eten. En het leuke is, iedereen mag ook meehelpen!

STREEKMARKT

Streekmarkt robiniapark

Een paar keer per maand is er in het dorp Szólád een streekproductenmarkt. Hier kan je lokale salami, wijn, kaas, vruchtensappen en nog veel meer lekkere streekproducten kopen.

VERSE BROODJES

food-baking-bread-baked-ciabatta-crispy-1221989-pxhere.com

De bakker komt af en toe ‘s morgens op het park met verse broodjes. De andere dagen haal je de broodjes onderaan de berg bij ABC Turul

OVERZICHTSKAART


De huizen met een gekleurd dak – grijs en steenrood – zijn gebouwd. De witte daken zijn lege kavels. Hiervan zijn nog enkele kavels te koop.

Als je op ons park aankomt, zie je rechts van je huis 15 en links kavel 23. De noordoostelijke zijde (kavels 10 t/m 15) en de zuidoostelijke zijde (kavels 16 t/m 23) zijn omheind. Bij de westelijke zijde (kavels 1 t/m 8) is het hoogteverschil zo groot, dat afzetting niet nodig is.

Kavels 1 tot en met 8 zijn de perfecte plek voor onze souterrainwoningen. Het benedengedeelte is voor twee derde in de grond gebouwd. De ramen en deuren zitten aan de noordwestelijke zijde, dus de zon staat er overdag niet op. Hierdoor blijven de slaapkamers in het souterrain ook in de zomer heerlijk koel.

Aan de noordoostelijke zijde (kavels 10 t/m 15) beginnen de akkers met aansluitend de wijngaarden. Achter de wijngaarden is een bosrijk gebied. De westelijke zijde (kavels 1 t/m 8) gaat naar beneden in een bosrijke strook over en kijkt beneden op een zijstraatje van het dorp.

Het hoogteverschil is gemiddeld 40 meter. Voorbij dit straatje, de Arany János utca, loopt de heuvel weer op om vervolgens geleidelijk lager over te gaan in het Balatonmeer. De zuidelijke zijde heeft uitzicht op het achterland van Szólád en de provincie Somogy. Dit achterland is bosrijk en afgewisseld met akkers waar vooral zonnebloemen en mais groeien.